ISOSISKO

Isosisko on Talousklubin uusi tulokas, josta olemme kovin innoissamme. Ryhmä syntyi vastauksena isoon mustaan aukkoon taloustiedon tarjonnassa: aikuiset naiset! Finanssitalojen ja somen tarjonta on runsasta, mutta suunnattu pääosin nuoremmille, vasta uraansa tai perhettään perustaville. Siksi tämä ryhmä keskittyy keskustelemaan ja vastaamaan keski-ikää lähestyvän ja tätäkin aikuisemman naisen tärkeimpiin kysymyksiin ja tukemaan matkaa kohti kukoistusta. Teemoja omat rahat, sijoittaminen ja säästäminen, yrittäjyys, työ ja urataidot, perhejuridiikka, työelämän rahakysymykset ja tiukat tilanteet.

Ryhmä on K-40, mutta emme kysy henkkareita ovella. Jos koet, että ryhmän teemat ja tavoitteet vastaavat elämäsi tämänhetkisiin kysymyksiin ja tarpeisiin, olet lämpimästi tervetullut mukaan.

Ryhmä on poikkeuksellinen vertaisryhmä, koska jäsenten keskinäisen tsemppaamisen ja osaamisen lisäksi sillä on nimettyjä, vapaaehtoisina toimivia neuvonantajia – isosiskoja – omien alojensa asiantuntijoita ja neuvonantajia. Tämä neuvonantajien ryhmä täydentyy tarvittaessa. He vastaavat omien aikataulujensa puitteissa napakoihin kysymyksiin, ja voit tarvittaessa kohdentaa kysymyksesi tägäämällä tietylle henkilölle. Käytäthän #hashtageja teemoista.

Järjestämme myös yhteisiä live- ja online-tapahtumia, yritysvierailuja ja valmennuksia, jotka ovat jäsenille pääosin maksuttomia tai sponsorin tarjoamia. Tervetuloa mukaan mainioon porukkaan jakamaan elämää, ideoita ja tietoa!

 

Unna on Talousklubi-sivuston toinen perustaja ja ylläpitäjä, jonka visio on saada kaikki suomalaiset bodaamaan oman talouden ja sijoittamisen taitoja. Näistä teemoista hän on julkaissut jo kolme kirjaa: Timanttipesula – sijoita elämäsi fiksusti (2016), Rikastamo – elämäsi fiksuimmat rahapäätökset (2018) ja Sijoittajaksi 7 päivässä (Alma Talent 2019) sekä Podcastia Rikastamo (Supla). Siviilissä Unna työskentelee viestintäyrittäjänä johdon ja asiantuntijoiden valmentajana ja pyörittää 4-lapsista perhettä. Sijoittajana hän tuntee niin osakkeet, rahastot, asunnot ja metsän. 

Tellu on Talousklubin toinen perustaja ja ylläpitäjä. Siviilissä hän on yrittäjä, yksityissijoittaja ja suositun Rahamania-vlogin toimittaja. Yrittäjänä hän luotsaa puolisonsa kanssa kansainvälistä liiketoimintaa tekevää yritystä, ja aiemmassa elämässä hän johti tavarataloa Helsingissä.  Tellu on perehtynyt asuntosijoittamiseen niin Suomessa kuin ulkomailla kuin osake-, rahasto- ja arvometallisijoittamiseen – ja näissä asioissa mielellään sparraa muita. 

Nina asuu Piilaaksossa Kaliforniassa. Hänellä on pitkä kokemus b-to-b myynnin ja markkinoinnin parissa hyperkasvussa olevista tech-startupeista Fortune 500-yrityksiin Suomessa ja USA:ssa. Nina on kiinnostunut vapaa-ajallaan tukemaan naisten verkostoitumista. Hän perusti Isosisko Talousklubin USA:an tarjoten maassa asuville suomalaisnaisille inspiroivia ahaa-elämyksiä, hyödyllistä tietoa ja kontakteja talouden hallinnan ja sijoittamisen saralla.

Lakimies Maiju auttaa ja neuvoo työssään kaikissa elämän muutostilanteisiin liittyvissä asioissa, kuten avioliitto, läheisen kuolema, avioero, uuden kodin ostaminen, omaisuuden lahjoittaminen seuraavaan polveen. Maiju tuntee lain kiemurat ja osaa vinkata niin avioehtosopimuksen, testamentin, asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen kauppakirjojen sekä lahjakirjojen laatimisessa.

Mia Aspegrén on Uran Personal Trainer, kokenut rekrytoija, profiloija ja työelämän valmentaja. Hänellä on 20 vuoden vahva asiantuntemus työelämän menestystekijöistä ja yksilön kehittymispotentiaa

ohtamiskokemus. Mia on psykologian ja kulttuuritieteen maisteri, aikuisten oppimisen ohjaaja, jolla on erikoistumisopintoja työ- ja organisaatiopsykologiassa. Siviilissä Mia on wanna-be laulaja, wanna-be kirjailija, uusperheen äiti, koira-juniorin kävelyttämä ja teini-ikäisen pojan äiti.

Sanna-Mari Myllynen toimii S-ryhmän työhyvinvoinnista, työkyvystä ja henkilöstön kehittämisestä vastaavana johtajana. Hänen on toiminut henkilöstöjohdon tehtävissä mm. Nokiassa ja Postissa. Suurten työnantajien palvelussa hän on saanut monipuolisen kuvan henkilöstötyön kehittymisessä viimeisen 20 vuoden aikana ja sparraa Isosiskossa työelämää ja uraa koskevissa kysymyksissä.

Anu on Johtajanaiset-kirjan (Alma Talent 2019) tekijä ja sparraa ryhmässä työelämän ja johtamisen teemoista. Arjessa Anu työskentelee yrittäjänä, valmentajana ja on aiemmin työskennellyt mm. MTV-uutisten päätoimittajana ja ulkomaankirjeenvaihtajana. Työstää parhaillaan uutta tietokirjaa työelämätaidoista.

Ann-Christine on New Yorkissa sijaitsevan vero- ja kirjanpitoyrityksen Westmusa Inc:n perustaja ja toimitusjohtaja, joka on erikoistunut Yhdysvaltain ja Pohjoismaiden verolakiin. Entisenä osakkaana Ernst & Youngissa hän haaveili uusista haasteista ja päätti perustaa oman yrityksen Westmusa Inc vuonna 1993. Ann-Christinen syvä ymmärtäminen sekä Pohjoismaiden että Yhdysvaltojen verolainsäädännöstä ja sujuvuus englanniksi, ruotsiksi ja suomeksi tekevät hänestä ainutlaatuisen pätevän valmistelemaan USA:n veroilmoituksia ja neuvoa Yhdysvaltain ja Pohjoismaiden väliseen verotukseen liittyvissä kysymyksissä.
”Ojennan lämmöllä vieraanvaraisen käden suomalaisille henkilöille ja yrityksille, jotka tulevat tänne ja autan heitä navigoimaan Yhdysvaltain veroviidakon läpi”

“Aikani Kansainvälisessä Naisjohtajainstituutissa Tampereella  juurrutti syvään halun palvella ja tukea naisia heidän menestyksessään. Siksi vastasin kyllä, kun minua pyydettiin Isosiskoksi ja olenhan ihan oikeastikin isosisko.”

Kristiina on kokenut fasilitaattori ja johdon coach alueinaan inhimillisyys ja ihmistaidot osana innovaatiota, osallistava tiimikulttuuri ja vaikuttava luottamusta herättävä johtajuus.

Kristiina on perustanut Women in Innovation Summitin ja Converge@Seattle Pacific Northwest Innovation Summitin ja hän on mukana Nordic Innovation Summitin kehittämisessä. 2016 lähtien Kristiina on toiminut professorina University of Washington Bothell Business Schoolissa. Kristiina on kirjoittanut kaksi kirjaa ja toiminut ammattimaisena johdon coachina vuodesta 2000. Kristiina toimii Suomen Washingtonin osavaltion kunniakonsulina.

Minea Arkiomaa työskentelee tietoturvallisuus- alan yrityksessä Chief Compliance Officerina. Rajat ylittävät yritystransaktiot, policy ja yritysstrategia kuuluvat Minean päivittäisiin tehtäviin yrityksen muun johdon kanssa. Ennen yrityspuolelle siirtymistä Minea työskenteli liikejuridiikan ja kasvuyritysten lakipalvelujen parissa erityisesti Yhdysvaltojen markkinoille saapuessa. Minea avusti yhtiöitä yhtiön perustamisesta ja ensimmäisten työntekijöiden hankkimisesta aina rahoituskierroksista yrityskauppoihin saakka. Sivutoimena ja osittain harrastusluontoisesti Minea myös ”coachaa” eri alojen yksittäisiä työntekijöitä palkka- ja työsopimusneuvotteluissa koko kompensaatiopaketin eri osien neuvotteluun.

Ida on sopimus-, yritys- ja verotusoikeuden expertti erikoisalueenaan yrityskaupat ja VC- sijoitukset. Ida toimii juristina New Yorkissa. Isosiskona Idalta saa asiantuntija-apua mm. perheoikeuden kysymyksissä ja verotusasioissa.

Kirsti on enkelisijoittaja, jonka intohimoja ovat ilmasto, kestävä kehitys, ja aliedustettujen ihmisten mahdollisuuksien parantaminen. Supply Chain Management, myynti ja kasvujohtaminen startupeista Fortune 500 yrityksiin on Kirstille tuttua kauraa. 

”Olen verkostoituja ja uskon siihen, että yhdessä tekemällä muutamme maailmaa.”

Kyllä, LIITYn TALOUSKLUBIN SISÄPIIRIIN

Tilaamalla uutiskirjeemme saat meiliisi ajankohtaisia ja hyödyllisiä artikkeleita tukemaan oman taloutesi ja uran sparraamista sekä tietoa ja kutsuja tuleviin tapahtumiin. Yhdessä oppiminen, jakaminen ja asioista keskustelu on ilo, joten olet tervetullut mukaan myös Facebook-ryhmiimme Talousklubi (kaikille avoin) ja Talousklubi Isosisko (suunnattu naisille, K-40).

Voit milloin tahansa poistua listalta ja poistaa tietosi rekisteristämme.​ 

Share This